Reizen

Beste Denise,                                                                                                    15 april 2020

Wilde reizen. Type machine, naai machine mee, klein autootje? Wat lette me dat ik het niet of toch betrekkelijk weinig deed? Geld, energie, heimwee…. Reizen, het is een andere manier van leven. Ach, er aan geroken heb ik wel. De wereld zien. Het aureool van mensen die dat deden, het bleef me fascineren. “Je moet gewoon op pad gaan”, zei een man in de trein me eens. Ik deed het niet, of amper. Inmiddels is de honger ook verdwenen. Was het Remco Campert die het eens zei, “tegenwoordig heb ik genoeg aan de grassprieten tussen twee stoeptegels, het universum reeds vertegenwoordigend”. Of iets degelijks. Daar herkende ik me in. Ik hoef tegenwoordig niet zo ver meer. Ik heb bovendien genoeg gezien. Geniet van de reizen die anderen maken en waar ze dan over schrijven of laten zien op film.

Zo’n plein waar je dan onverwachts op komt. Het zou mij even de adem benemen. Wat een ontdekking. Iedereen die je lief hebt zou je het willen laten zien en je enthousiasme mee willen delen. Toch kan ik in werkelijkheid die dingen nooit delen. In mijn eentje ervaar ik het meestal het beste. 

Vervolgens wil ik toch wat met mijn ontdekking. Ik wil weten wie de mensen zijn die er wonen, wat ze doen en hoe ze leven en waarvan. Wat hun geschiedenis is en noem maar op. Onthouden doe ik het vervolgens niet, inmiddels al weer verder getrokken. Bewaar alleen vage herinneringen aan mijn diverse kennismakingen. De reisjes, ze gaven wat kleur aan mijn leven als onderbreking van de dagelijkse tredmolen van het toch ook prima bestaan. 

Los van al of niet noodzakelijke ontspanning kan je je beroep er van maken. Er over schrijven in boeken of artikelen in de krant, er geld aan verdienen. Kan ook een bijverschijnsel zijn aan ondernemen of zo. 

Hoe is dat bij jou? Je hebt een blog erover. Leuk om te doen, maar…. wat beoog je ermee en krijg je voldoend respons? Wil je dat? En verdien je er ook aan? Het komt op mij sympathiek, maar wel vrijblijvend over. Hoop dat je me niet al te nieuwsgierig vindt.

Groeten, Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s