Boeken

Laten de boeken maar wat in mij resoneren, ze allemaal te lezen lukt me niet.

Ben geen verzamelaar van boeken, noch van schrijvers. Heb wat de laatsten betreft wel mijn voorkeuren. Een aardig palet van verhalen zijn in de loop van de tijd tot mij gekomen. De wereld werd er kleurrijker door en kreeg meer reliëf. Ik verpoosde me er mee, en verkreeg een tikkeltje meer inzicht in van alles en nog wat. Toch behoef ik niet hen in alle spelonken van hun geestelijke tochten te volgen.

Waarschijnlijk is ook geen enkele schrijver bijzonder, zijn alleen soms hun boeken dat. Eén van de laatste bijzondere boeken, die ik las is Tonio, van A.F.Th v.d.Heijden. Andere boeken van deze schrijver boeiden me niet. Een paar schrijvers: Helle Haasse, Amoz Oz, Orhan Pamuk, bv….  die hebben me met meerdere van hun boeken weten te beroeren. Steeds werd er weer een andere snaar bij mij tot leven gebracht. Vooral wanneer iets onder woorden gebracht wordt, waar ik zelf die woorden (nog) niet voor heb kunnen vinden, dat  beïnvloedt  in positieve zin mijn gevoelens voor een schrijver.

HJR

P.S. Als ik zo nu en dan over mezelf verhaal, heeft dat te maken met mijn zoektocht  door ’t leven  en met een “mijn plaats bepalen” te midden van die andere mens. Er is iets waartoe we allen behoren, we spruiten uit hetzelfde voort. We houden elkaar de spiegel voor en zien ons in die ander.

————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s