over #boeken

Over #boeken

Nog steeds heb ik een bakje staan met van die kaartjes. Op die kaartjes noteerde ik zo veel als mogelijk de boeken die ik gelezen had en hun schrijvers.

Als geheugen steuntje vooral. Kon ik nog eens iets terugzoeken. Want ik vergeet nogal eens waar ik iets van heb of had. Dat gaf me een akelig gevoel, alsof ik pijlers waarop mijn leven zich had opgebouwd wankelden.

Nu hebben we de blogs, waarop ook ik het één en ander van mijn lectuur verzamelen kan.

Dat ben ik dan ook, allereerst voorzichtig beginnend gaan doen. Het leuke is dat naast dat verzamelen van kenmerkende gegevens van boeken ik ook zo af en toe een reactie daarop krijg.

In het begin deed ik meer mijn best op de teksten, bedoel daarmee mijn bevindingen van het boek. Ik ben dat een mooie afsluiting gaan vinden om na het lezen van een boek die eventjes in het kort op een rij te zetten. Maar ik gooi er tegenwoordig te gemakkelijk maar wat woorden tegenaan. Het gaat mij dan ook meer om dat geheugensteuntje voor mezelf dan dat ik nu er naar streef een verantwoorde recensie te geven.

Hoop nog wel op commentaar zo nu en dan, vooral wat anderen van het boek gevonden hebben, alleen gebeurt dat heel weinig.

Tja, maar dit is dan in het kort waarom ik nogal eens blogde over #boeken

HJR (23-4-’16)