Floortje

Laatst kwam ik Floortje Dessing tegen. Niet dat ik dat toen door had, alleen ze kwam me wel heel erg bekend voor. Ik was bij haar aan tafel bij geschoven in afwachting van de door mij althans te volgen apple-workshop. Ik kom dan ook speciaal daarvoor naar die stad toe, want bij mij in de buurt is dat wat ze in deze stad bieden (nog?) niet voorhanden.

“Goh”, zei ik haar , al bezig zijnd met het uitpakken van m’n tas: “je komt me zo bekend voor”. Ik was daar opgegroeid en onwillekeurig verwacht ik dan ook bekenden tegen te komen. Ik had er in de buurt later ook nog gewoond en gewerkt. Ik bleef haar gezicht bestuderen, “ even goed doordenken” raadde zij mij aan.

Niet dat ze een type was van dertien in een dozijn, maar er lopen er wel meer van rond: sluike, blonde half lange haren, een pittig, mager lijf. Ik zocht in gedachten mijn plekken uit het verleden af. Kwa type had ze heel goed gepast tussen het legertje hulpverleners van de psychiatrisch kliniek waar ik ook een tijdje werkzaam was. Maar nee, ze schudde haar hoofd toen ik haar vroeg of ik haar daarvan kende. “Weet je wel wie ik ben” was daarop na een ogenblikje mijn volgende vraag. Wederom schudde ze haar hoofd. Nou zeg, wat bedoelde je dan met dat doordenken, vroeg ik me zelf toen af. Ik liet het erbij. Later verdween ze van mijn tafel en ging voor me aan een andere tafel zitten. Ik geloof dat er toen iemand haar tekst en enige uitleg ging geven. En ik zelf bereidde me voor op de komende les.

En toe had ik het plotseling door en snapte ik ook haar antwoord.

Wat doet zo iemand ook in het “wild”. Ze hoort achter het scherm en in een onherbergzaam oord in een ver land en niet bij mij aan tafel in een “apple”-shop. Maar kennelijk heeft Floortje ook wel eens trammelant met haar computer en is ze ook wel eens gewoon thuis.

—–

HJR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s