Venkel Gratin

 Venkel gratin                                               

Venkel gratin

(Posted by Culinette)

Venkel is bepaald niet de meest verkochte groente in de winkel terwijl het toch zo smakelijk is. De combinatie met iets hartigs en venkel is onovertroffen. Toch een keer proberen dus. Per persoon neem je 1 hele venkelbol en snij het kontje eraf en het groen aan de bovenzijde. Snij de bollen in vier of vijf stukken en kook ze zo’n 15 minuten in water. Goed uit laten lekken en om er zeker van te zijn dat het water niet tussen de bollen is gaan zitten zelfs nog een beetje voorzichtig uitknijpen met je handen. Een ovenschaal goed invetten met boter en dan de venkel erin. Flink wat geraspte parmezaan erover en hier en daar nog een klontje boter. Slechts 20 minuutjes in een oven van 200 graden tot het lekker bruin begint te worden. Doen die venkel !

————

Gestoofde Venkel

————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s