aardperen

TOPINAMBOER    OF TE WEL   AARDPEREN

 NODIG

3 dl room of crème fraiche sap van 1 citroen /zout / zwarte peper  

2 fijn geperste tenen knoflook                                                           (Helianthus Tuberosus)

een handvol vers gehakte tijm

3 handen geraspte Parmesaanse kaas

1 kg geschilde aardperen en in dunne plakjes gesneden

2 flinke handen broodkruimels.

olijfolie

 Oven voorverwarmen op 180/190 C. Meng de room, citoensap, knoflook, 1/2 v.d.tijm +grootste deel van de kaas. Maak op smaak met peper en zout. Plakjes aardperen even koken, uitlekken en door de room. Dit alles door elkaar husselen en in een ingevette ovenschaal doen. Meng het broodkruim met de rest van de tijm en de kaas en met nog wat  peper en zout en strooi dit over de aardperen. Doe de schotel in de warme oven en kook de aarperen gaar (30 min.)en zorg voor een bruin korstje:

:

Zie ook:      http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardpeer

’t Ziet er wel lekker uit, en het is ook wel lekker, maar je wordt er wel winderig van,

Hanneke

———————

HJR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s