Kipgerecht met paprika

KIPGERECHT met gegrilde paprika en rode pestosaus;

Voor 4 pers.

Kipfilet (naar behoefte)

Pot gegrilde paprika’s

Beker creme fraiche (groot)

½ potje rode pesto (meer mag ook)

Zout, peper, paprikapoeder.

Warm de oven voor op 180 gr.C. Neem een ruime ovenschaal en vet die in.

Laat een paar paprika’s uitlekken, snijdt open en dep droog. Verwijder restjes verbrand vel en de pitjes.

Snijdt in niet te grote stukken en leg met de buitenkant (enkel) op de bodem van de schaal.

Snijdt de kip in stukken ( de dikke kant van de filets een paar keer insnijden) wrijf in met peper en zout en leg in de schaal op de paprika’s.

Meng in een kom, de creme en de pesto, voeg evt. iets zout en peper en pap.poeder toe (hoeft niet) en verdeel over de kip.

Na 20 min. even kijken (prikken) of de kip gaar is en niet te bruin wordt.

Lekker met pasta of couscous.

(Doe een laagje olijfolie op het restantje pesto in het potje, zo blijft het in de ijskast nog een hele tijd goed.)

Eet ze, Jon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s