POMPOENSOEP

Najaarsgerecht:

                                                                             Pompoensoep voor 8 personen:

Men neme: 2 kilo in stukken gesneden en van zaad ontdane pompoen,       2 wortelen ook in stukken, 2 stengels bleekselderij idem, 2 rode uien,          4 tenen knoflook gepeld en klein gemaakt, 16 blaadjes verse salie, 2 takjes verse rozemarijn blaadjes, 1/2 of 1 rood pepertje (minus zaad en klein gesneden), 2 liter kippe- of groente bouillon.

Aan de slag:

In grote pan, matig vuur + olie. Doe de salieblaadjes erin voor 30 sec, mooi groen +krokant (vuur mag nu wel even wat hoog staan om die olie wat heet te krijgen) Laat daarna de salie blaadjes uitlekken. Vervolgens de ui, bleekselderij, de knoflook, de rozemarijn en het pepertje erin + royaal? peper (en zout?… nou, doe dat maar niet, er komen nog bouillonblokjes). Dit 10 min zachtjes in de olie bakken tot alles zacht is. Roer daarna de pompoen, de wortel en de bouillon er door, breng het geheel op nieuw aan de kook en en laat het dan nog een 1/2 uur zachtjes koken.

Pureer de soep en breng het op smaak. Ja, ik deed er nog een bekertje crème frauche door. Mocht waarschijnlijk niet, maar ik vond het heerlijk. Verpulver de krokante salieblaadjes en strooi die er over ( peterselie mag ook).

Lekker hoor, .

Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s