Boeuf Stroganoff

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff.

Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
HOOFDGERECHT
10-20 MIN.

INGREDIENTEN (4 PERSONEN)

* 600 gram biefstuk van de haas

* 1 el bloem

* mespuntje cayennepeper en paprikapoeder

* 2,5 el zonnebloemolie

* 1 kleine ui, genipperd

* 2 teentjes knoflook, fijngesneden

* 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes

* 2,5 el cognac

* 150 ml rundvleesbouillon

* 150 ml zure room

* 2 el gehakte verse peterselie

* zout en (versgemalen) zwarte peper

HULPMIDDELEN

* grote koekenpan

* schaal

Voorbereiding
* Snijd het vlees in dunne reepjes

* Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder

* Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe

* Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt

* Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur

* Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal
Bereidingswijze
* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie

* Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin

(* mogelijk in verschillende delen)

* Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees

* Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt

* Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper

* Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt

* Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.
Serveertips
Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Eet smakelijk!